MENU
  • Gildestraat
  • De Boorn
Impact - maakt werken mogelijk

Assessment

IMpact maakt werken mogelijk. Samen met u helpen wij uw werknemer verder in zijn of haar loopbaan. Een assessment van IMpact kan het juiste middel zijn om uw werknemer naar een volgende of andere stap in zijn of haar werk te begeleiden. De uitkomsten van het assessment kunnen u ook helpen voor een loonwaardebepaling van uw werknemer.
Met het inzetten van verschillende diagnose-instrumenten als MELBA en de ABC-meting krijgt u een compleet en objectief inzicht in de talenten en het ontwikkelperspectief van uw werknemer.

 

Samen met IMpact
Een assessment is altijd maatwerk. In het assessment meten we de arbeidscapaciteit en de mentale en fysieke belastbaarheid van uw werknemer. Afhankelijk van uw vraag kijken we hoe het assessment het beste aansluit. Omdat wij mensen van de praktijk zijn, stellen we op onze eigen observatieplekken binnen IMpact in de praktijk vast wat uw werknemer in huis heeft.

 

• Arbeidscapaciteit
Wat zijn de arbeidsmogelijkheden van uw werknemer? Welke arbeidsvaardigheden zijn goed en waarop kan nog worden ontwikkeld? Heeft uw werknemer een arbeidsbeperking waarmee rekening gehouden moet worden? Met behulp van de MELBA-methodiek brengen we de arbeidsvaardigheden van uw werknemer in kaart. Door uw werknemer in ons eigen trainingscentrum te zien werken, stellen we in de praktijk vast wat uw werknemer aan kan. Met een onafhankelijke partij toetsen we het taal- en rekenniveau. Op deze manier wordt duidelijk waar nog mogelijkheden liggen om te ontwikkelen.

 

• Mentale en fysieke belastbaarheid
Hoe is de mentale en fysieke belastbaarheid voor werk van uw werknemer? Zijn er belemmeringen merk- of zichtbaar, die van invloed kunnen zijn op de werkprestaties van uw werknemer? Met de ABC-meting onderzoeken we zijn of haar psychische belastbaarheid en belemmeringen voor werk.

 

De fysieke belastbaarheid van uw werknemer wordt duidelijk met observaties in de praktijk in ons eigen trainingscentrum. Ook kunnen we ervoor kiezen de fysieke belastbaarheid verder te laten testen door een onafhankelijke arbeidsfysiotherapeut. Daarbij kijken we zowel naar wat uw werknemer nu kan en welke vaardigheden ontwikkeld kunnen worden.

 

Resultaat
Het resultaat van het assessment vatten we concreet samen in Assessmentrapport waarin een Plan Arbeidstoeleiding staat. Afhankelijk van de vorm van het assessment komt daarin aan bod:

  • de arbeidseffectiviteit van uw werknemer
  • de arbeidsbelastbaarheid: hoeveel uur is uw werknemer beschikbaar voor werk en voor welke typen werkzaamheden.
  • onder welke omstandigheden en voorwaarden uw werknemer beschikbaar is voor werk.
  • welke groeimogelijkheden uw werknemer heeft en op welke wijze deze groei ook werkelijk tot stand kan komen.
  • hoe uw medewerker stabiel kan leren functioneren in zijn eigen functie of welke stappen nodig zijn uw werknemer te begeleiden naar ander werk; binnen of buiten uw organisatie.
     

Contact
Het is ons doel uw werknemer naar een volgende stap in zijn loopbaan te begeleiden. Daarvoor zetten we ons samen met u en uw werknemer in. Heeft u vragen over het assessment van IMpact? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Werkgever
Ga snel naar