MENU
  • Gildestraat
  • De Boorn
Impact - maakt werken mogelijk

Gemeente Participatiewet

Wanneer u een uitkering van de Gemeente Kampen of Dronten ontvangt, valt u onder de Participatiewet.
In de Particiatiewet staat dat elke Nederlander met een uitkering zoveel mogelijk behoort te participeren in de maatschappij. Iedereen doet mee. Het liefst is daarbij de uitkomst betaald werk: U wordt – als u dat kunt – geacht zo snel mogelijk weer te voorzien in uw eigen inkomen.

IMpact geeft voor de gemeenten invulling aan trajecten voor mensen uit de Participatiewet. De trajecten zijn er altijd op gericht om u voor te bereiden betaald werk te kunnen verrichten. Vaak is het einddoel dat u betaald werk hebt gevonden.

De invulling van een traject naar werk is maatwerk: Wat is voor ú de kortste weg om weer aan het werk te komen? Sommige stappen in uw traject staan vast, omdat we met uw gemeente afspraken hebben gemaakt over de opzet van uw traject.
Twee onderdelen vindt u vaak terug in onze trajecten:

Werkleerbedrijf
IMpact gelooft er erg in dat wie actief is, sneller een baan vindt. Daarom zijn veel van onze cliënten actief in ons werkleerbedrijf, of bij één van onze partners. Hier hebben we werkleerplaatsen in allerlei branches, van productie tot administratie en van groen tot schoonmaak. Door actief te zijn doet u arbeidsritme op.
We kunnen op de werkleerplaatsen ook goed onderzoek doen naar uw arbeidsmogelijkheden. Veel trajecten beginnen daar ook mee. En vervolgens kunnen we u helpen u zo te ontwikkelen dat u voorbereid bent op betaald werk.

Mobiliteitscentrum
Het Mobiliteitscentrum is het hart van uw en onze activiteiten om werk te vinden. U solliciteert zoveel mogelijk zelfstandig, maar met ondersteuning van onze loopbaanbegeleiders. U ontvangt zo nodig trainingen om beter te kunnen solliciteren of uzelf beter te kunnen presenteren.
Van hieruit gaan onze accountmanagers ook aan de slag om bedrijven te benaderen en vacatures te zoeken. Als grote werkgever in Kampen-Dronten heeft IMpact een breed netwerk van werkgevers, waar zij regelmatig over de vloer komt.

U samen met ons
Een traject bij IMpact gaat over uw toekomst. Het is daarom belangrijk, dat u zich maximaal inzet voor uw traject en uw zoektocht naar werk. En wij ondersteunen u waar nodig.
Daarom is het is ook belangrijk dat we samen met u bespreken wat in uw situatie de beste/kortste route is naar werk. Waar liggen uw kansen op de arbeidsmarkt? En wat is nodig om rekening mee te houden?
Iedereen doet mee. Dat wil de Participatiewet. Daar gaan we ook voor: u, samen met ons en uw gemeente.

Werknemer
Ga snel naar