empty


Inburgering

Welkom bij Impact! Impact heeft veel ervaring met het begeleiden van inburgeraars. In samenwerking met de gemeenten Dronten en Kampen verzorgt Impact onder andere Taal & Werktrajecten. Ook voeren wij voor deze gemeenten het participatiedeel van de Z-route uit.
Impact verwelkomt nieuwkomers op een persoonlijke en betrokken manier. We vinden het belangrijk dat mensen zich snel thuis voelen. We leveren maatwerk per persoon, we gaan doelgericht en praktisch met elkaar aan de slag, waarbij leerplezier voorop staat.


Op onze locatie in Dronten verzorgen wij inburgeringscursussen A2, de Z-route, de Module Arbeidsmarkt en Participatie en Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt. Deze cursussen voldoen aan het keurmerk Blik op Werk, dit betekent dat wij erkende trajecten verzorgen.

Z-route

De Z-route (zelfredzaamheidsroute, voor inburgeringsplichtigen) is gericht op inburgeraars. Tijdens deze route van inburgering staan taal, maar ook het sociale aspect en veiligheid centraal. Je leert Nederlands spreken en schrijven. Ook bereidt de Z-route je voor op het leven in de Nederlandse maatschappij. Hoe zelfredzamer iemand is, hoe groter de kans is op meedoen in de maatschappij.
Studieduur:          800 uur (minimaal anderhalf jaar, afhankelijk van niveau en leersnelheid
Leeruren:            4 dagdelen per week
 

Inburgering A2

Inburgering A2 (voor mensen die vóór 2022 inburgeringsplichtig waren) is een cursus Nederlands en inburgering voor mensen die de basis van de Nederlandse taal beheersen en zich willen voorbereiden op het inburgeringsexamen. Je leert tijdens deze cursus de Nederlandse taal spreken, verstaan, lezen en schrijven op niveau A2. Dat is het niveau waarop het inburgeringsexamen wordt afgenomen. Ook gaan cursisten aan de slag met KNM (Kennis Nederlandse Samenleving).
Studieduur:          minimaal 3 maanden en maximaal 2 jaar, afhankelijk van niveau en leersnelheid
Leeruren:            3 dagdelen per week
 

Informatie

Wij helpen graag mee om inburgeringsplichtigen snel mee te laten doen in Nederland. Wij organiseren de cursussen in Kampen en Dronten en werken met bevoegde NT2 docenten. Wil je meer weten over onze inburgeringscursussen neem dan contact met ons op via: 038 331 59 44. Aanmelden? Dat kan door een mail te sturen naar aanmelden@impact.nl

 

Contactformulier

Verplichte velden*
 
 

Inburgeren