empty

De impact is veel groter dan alleen een baan

donderdag 23 apr 2020

Hoe je als werkgever impact kan hebben op het leven van mensen weet Niels Baars, directeur van Roos-KCB,  als geen ander. Door zijn waardering, vertrouwen en sociale manier van ondernemen heeft hij samen met zijn team en met Impact voor velen een verschil gemaakt.  
 


Roos-KCB  is al 28 jaar gespecialiseerd in het produceren en leveren van alles wat met de barbecue te maken heeft aan supermarkten, groothandels, horecabedrijven en barbecue speciaalzaken. Dus de kans is groot dat de briketten die u in de zomer bij de supermarkt haalt bij Roos-KCB vandaan komen.

De samenwerking tussen Impact en Roos-KCB begon zo’n 6 jaar geleden. Roos-KCB was in Dronten op zoek  naar een locatie met kantoor-, productie -en magazijnruimte. En zo kwamen zij terecht bij het ondernemershuis van Impact aan de Boorn 15. “Het was voor ons heel handig, je liep van het kantoor de trap af de productiehal in en kon direct meekijken met de medewerkers en ondersteunen waar nodig”, zegt Niels Baars. Na drie jaar onderdeel uit te hebben gemaakt van het ondernemershuis van Impact ontgroeide Roos-KCB onze locatie en verhuisden zij drie jaar geleden naar een nieuwe locatie aan de Bedrijfsweg in Dronten.

Een aantal klanten vanuit een traject konden, onder begeleiding van Impact, op deze nieuwe locatie aan de slag bij Roos-KCB. “Doordat wij onze medewerkers goed kennen, weten we wie er wel en niet bij een werkgever passen en andersom”, zegt Jeroen Speek, loopbaanbegeleider bij Impact. Door de jaren heen zijn er meerdere successen geweest en was de samenwerking tussen Impact en Roos-KCB voor velen een levensveranderde stap.

Na een werkleerplek vanuit Impact hebben drie medewerkers een contract gekregen bij Roos-KCB. Op dit moment hebben we drie voormalige medewerkers van Impact bij ons in dienst. “Dit is voor ons zeker nooit het doel geweest, maar als mensen echt iets toevoegen en het naar hun zin hebben, willen wij hen graag die kans geven”, zo licht Niels Baars toe.
Op dit moment hebben twee mensen een werkleerplek bij de organisatie en zijn nog eens twee mensen vanuit een werkleerplek doorgestroomd naar een betaalde baan bij een andere werkgever. “De kracht van Roos-KCB zit hem in het bieden van een vertrouwde werkplek waar men zichzelf mag zijn en door middel van werk zichzelf kunnen ontwikkelen en hun eigen kwaliteiten kunnen ontplooien”, aldus Jeroen Speek. Het succes zit hem vooral ook in de prachtige ontwikkeling die de medewerkers doormaken bij de werkgever. Van onzekerheid naar zelf met initiatieven komen en met z’n allen lunchen. Door plezier te hebben in je werk en je persoonlijke doelen te behalen, kunnen mensen de volgende stap zetten in het leven, en dat is waar we het voor doen.

“ Aan alle werkgevers die overwegen om met mensen te gaan werken die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt wil ik zeggen: Doen! Je krijgt als bedrijf energie van de ontwikkeling die deze mensen maken. Hierbij ondersteunt Impact je van opstart tot uitvoering”, aldus Niels Baars.  

In de toekomst blijven we investeren in onze mooie samenwerking. Samen zoeken we naar manieren om nog meer mensen te helpen met het zetten van een volgende stap in het leven. Dit is onze Impact!   

Lees binnenkort het verhaal van Jolanda over haar weg van Impact naar een werkleerplek bij Roos-KCB naar een betaalde baan bij GPF Flevoland.

Vorige

Inburgeren