empty

Een gezonde en verantwoorde samenwerking met Flevofood.

maandag 14 sep 2020

De vereniging Flevofood is opgericht om ons bewust te maken van al het moois en voedzaams dat ons eigen land ons te bieden heeft. Een mooie samenwerkingspartner dachten wij zo.

Wist u dat een substantieel deel van onze nationale landbouwproducten uit de Flevopolder komen? En dat maar liefst 80% van deze producten wordt geëxporteerd naar het buitenland? Hoe mooi zou het zijn als we zelf meer gebruik zouden maken van deze nationale voedselbron. Flevofood is opgericht om ons bewust te maken van al het moois en voedzaams dat ons eigen land ons te bieden heeft. Een mooie samenwerkingspartner dachten wij zo.
 
Flevofood is een netwerkvereniging van en voor Flevolandse voedselbedrijven. Deze bedrijven zijn letterlijk en figuurlijk geworteld in de polder. De leden van Flevofood zijn actief in de landbouw, verwerking, logistiek, handel, horeca, catering en retail. De bedrijven binnen de vereniging werken onderling nauw samen. Sinds september hebben Impact en Flevofood ook een samenwerkingsverband opgesteld met een groot maatschappelijk karakter.
 

De Flevourbox

Door de coronacrisis hebben vele bedrijven het zwaar, zo ook de voedselbedrijven in Flevoland. Om te zorgen dat de Flevolandse producten toch verspreid konden worden, ontstond de Flevourbox. Samen met de boeren, tuinders, bakkers, brouwers, imkers en andere smaakmakers, die lid zijn van de vereniging Flevofood, worden de lekkerste seizoensproducten uit Flevoland bij elkaar gebracht in de Flevourbox en verstuurd naar de mensen thuis. Flevofood zocht nog een partner die deze boxen kon inpakken. Na een proefperiode met de medewerkers van Impact waren zij meteen erg enthousiast. Onze medewerkers hebben met veel plezier en motivatie deze opdracht voor Flevofood mogen uitvoeren en met succes. Impact zal nu maandelijks op locatie bij het akkerbouwbedrijf Zonneheerdt de Flevourboxen inpakken. Samen met Impact creëert Flevofood een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zichzelf kunnen ontwikkelen. Deze opdracht op locatie is voor velen van hen een prachtige kans om werkervaring op te doen en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.
 

Onze samenwerking

De samenwerking met Flevofood is een mooi voorbeeld van hoe verschillende lokale ondernemers elkaar kunnen ondersteunen. Door samen maatschappelijk verantwoord te ondernemen hebben we niet alleen een grote impact op de mens, maar ook op het milieu. Het lokaal verbouwen, verspreiden en consumeren verkleind de ecologische voetafdruk. Het verkleinen van deze voetafdruk heeft meerdere positieve effecten voor het milieu. Een thema dat binnen het Ministerie van Landbouw ook zeker hoog op de agenda staat. Flevourbox heeft daarom de aspiratie om te blijven groeien en de boxen te versturen naar heel Nederland. Zo kan iedereen de smaak van het Flevolandse voedsellandschap proeven en maken we samen het verschil.
 
Ook jij kan bijdragen aan deze impact. Met de maandelijkse Flevourbox ben je niet alleen gezond, maar dus ook nog eens verantwoord bezig. Wij pakken de box met liefde voor je in! Meer informatie over de Flevourbox of zelf een box bestellen? Ga naar: https://www.lokaalvoedselflevoland.nl/flevourbox
 

Vorige

Inburgeren