empty

Impact legt een essentiële verbinding tussen mens en werk

vrijdag 31 jan 2020

Impact stond bekend als sociale werkvoorziening, maar door een koerswijziging is de dienstverlening enorm uitgebreid. Het bedrijf is uitgegroeid tot een maatschappelijke verbinder tussen werkgevers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en maakt voor deze doelgroep daadwerkelijk het verschil.
Afshin Ahmadi, geboren in Iran en bijna vijf jaar in Nederland, kan hierover meepraten. Mede dankzij Impact werkt hij sinds mei dit jaar met veel plezier bij het bedrijf Expo Team, dat gespecialiseerd is in de bouw van beursstands.
 


Bemiddeling
In april 2015 kwam Afshin, na een lange zware weg, in Kampen terecht. Hij begon gemotiveerd aan de inburgering en wilde graag aan het werk. Zo kwam hij via de gemeente in contact met Impact. “Wij bemiddelen statushouders naar werk. Bij Impact krijgen mensen de kans om werkervaring op te doen en weer mee te doen in de samenleving. Afshin gaf aan dat hij wilde werken en niet zo goed wist waar hij moest beginnen”, vertelt loopbaanbegeleider Marjolein Schlijper van Impact. “Het is zo belangrijk dat je iemand hebt die je begeleidt, je kunt nog zo goed zijn, maar zonder hulp is het bijna onmogelijk om in een nieuwe omgeving een baan te vinden”, aldus Afshin.
 
Positief
Marjolein legde contact met Jos Aanstoot, mede-eigenaar van Sketz Uitzendwerk. “Ik werk graag samen met Impact. Sketz heeft een groot netwerk aan werkgevers die wij goed kennen. Doordat Impact veel inzicht heeft in de klant kunnen we samen kijken waar iemand past. Zo vinden we samen vaak een passende match”, aldus Jos. Er was direct een goede klik tussen Afshin en Jos. Binnen een week had Afshin een baan bij standbouwbedrijf Expoteam, dat op internationaal niveau grote stands maakt voor beurzen. “Het bevalt me heel goed. De collega’s, de structuur, het werk”, zegt Afshin met lach. Hij spreekt inmiddels uitstekend Nederlands en rondde binnen no-time twee staatsexamens Nederlands succesvol af. Ook bij Expoteam en Sketz Uitzendwerk zijn ze heel positief. “Ik heb hem nog nooit horen klagen. Hij is altijd lekker bezig”, aldus Peter Louws van Expoteam.
 
Kans
Afshin is een voorbeeld van wat je kunt bereiken als je er echt voor gaat en goed wordt begeleid. Hij wist van tevoren heel goed wat hij wilde en had zelf een duidelijke planning gemaakt. “Door verschillende lieve mensen ben ik vervolgens goed terechtgekomen. Ze hebben mij de kans gegeven. Nu wil ik in de toekomst verder bouwen en verder groeien in het bedrijf.” Het gaat heel goed met Afshin en Impact blijft hem ondersteunen. “Af en toe hebben we contact. Als het nodig is, bieden we hulp. Bij ons is het zeker niet ‘uit het oog, uit het hart”, aldus Marjolein.
 
Klaarstomen voor arbeidsmarkt
Impact is de laatste jaren fors gegroeid. Het doel is om een werkfitte samenleving te creëren, waarin iedereen mee mag doen. “Afgelopen jaar hebben we 550 inwoners uit Kampen en Dronten begeleid in werk”. Zestig procent hiervan werkt bij een reguliere werkgever.
Impact biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een uitkomst met trainingen en een werkervaringsplek. Zo worden deze kwetsbare mensen werkfit gemaakt. Marjolein: “We zijn een maatschappelijke werkgever voor een grote verscheidenheid aan mensen. Hierbij zijn wij voor velen de ontbrekende schakel tussen hen en een werkgever. Alleen redden zij het niet. De impact is niet alleen een werkfitte samenleving, maar juist ook het succes en de glimlach van ieder individu, zoals dat van Afshin.”
 

Vorige

Inburgeren