empty

Reinata Jonas schakelt met Impact naar betaalde baan bij BJG Groep

vrijdag 02 okt 2020

Passend werk vinden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dat is waar Impact zich sterk voor maakt. Werk maakt gelukkig en gezond. Het geeft economische zelfstandigheid, maar ook structuur en richting aan je leven en het biedt kansen om jezelf te ontwikkelen. Lees het verhaal van Reinata en haar weg naar een betaalde baan.
 


Samenwerken aan zelfstandigheid
Reinata Jonas, moeder van twee zoons en woonachtig in Kampen, is een vrolijke, positief ingestelde vrouw. Open als ze is vertelt ze dat ze veel heeft meegemaakt in haar leven. De vele tegenslagen hebben ervoor gezorgd dat ze uiteindelijk een lange tijd uit de running was. Na een periode van herstel wilde Reinata weer aan de slag en kwam ze in december 2018 bij Impact terecht. Ook toen werd haar leven weer onstuimig, maar bij de pakken neerzitten deed Reinata niet. Met haar loopbaanbegeleider bij Impact, Herman, heeft ze een goede klik. Samen zijn ze gaan kijken wat het beste bij Reinata past. Na 1,5 jaar in een werkleerhal van Impact te hebben gewerkt, ging ze aan de slag op kantoor bij Impact. Door haar administratieve ervaring paste dat werk goed bij haar. Ze werkte ook al als vrijwilliger bij speelotheek het Hobbelpaard. Omdat dit allemaal zo goed ging zag Herman wel een match in de vacature die beschikbaar was bij BJG Groep: daar zochten ze een administratieve medewerker.
 
BJG Groep ziet de kracht van mensen
Bart Jan Gardebroek, directeur van BJG Groep in Kampen, startte in 2013 met TechRecruitment en SEQ. Zij bemiddelen vakmensen en professionals door het hele land in de branches bouw, techniek, industrie en metaal. In 2014 werd Recruitment Backoffice, backoffice dienstverlener en HR partner voor intermediairs van arbeid, opgericht. Deze bedrijven zijn inmiddels onderdeel van BJG Groep. BJG Groep gelooft in maatwerk door mensenwerk. Ze willen verbinden én dat is nou precies waarom ze de samenwerking met Impact zijn aan gegaan: ondernemen, over grenzen heen kijken en vernieuwen. “Wij hebben bewust de samenwerking met Impact geïntensiveerd. Wij willen echt onze maatschappelijke rol innemen. Impact en BJG Groep hebben een gezamenlijke doel, namelijk een samenleving creëren waarin iedereen mee kan en mag doen. Toen wij de vacature voor een administratieve medewerker beschikbaar hadden zijn wij naar Impact gegaan en zo is uiteindelijk de link gemaakt met Reinata”, vertelt Richard Philips (Commercieel directeur) en hij vervolgt: “Ik zou andere bedrijven ook adviseren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Waarbij ik wel wil zeggen dat het bij je bedrijf moet passen en het erop ingericht moet zijn. Is er draagvlak voor binnen je bedrijf en team, dan zou ik er zeker voor gaan. De samenwerking met Impact verloopt makkelijk. Het team van Impact gaf Reinata net dat beetje extra hulp en begeleiding om zo uiteindelijk bij de BJG Groep een betaalde baan te vinden die ook nog eens heel goed bij haar past, mooier kan het niet.”
 
De schakel naar een betaalde baan
Herman, loopbaanbegeleider van Impact, is bijzonder tevreden over het traject dat Reinata heeft doorlopen. Met net dat beetje hulp, goede training en begeleiding, is het fijn om te zien dat Reinata passend (betaald) werk heeft gevonden. Herman vertelt: “Soms zie je maar hoe mooi een traject kan verlopen. Reinata en ik hebben de tijd genomen om te kijken naar wat er voor haar allemaal mogelijk was. Ze zette enorme stappen en ik zag haar groeien. Ze werkt hard en neemt haar taken serieus. Het is fantastisch om te zien dat ze door haar doorzettingsvermogen nu een baan heeft bij een mooi bedrijf. Hier doen we het met z’n allen voor. En hoe mooi is het dat ze onlangs haar jaarcontract heeft getekend bij BJG Groep. Dat heb je dubbel en dwars verdiend, Reinata!”
 

Vorige

Inburgeren