empty

‘Het rijden in de vrachtwagen, daar kan ik echt van genieten’

dinsdag 13 jul 2021

Een tijdje geleden stelden wij Bert Haaksema, medewerker logistiek en vrachtwagenchauffeur bij Impact, via social media voor. Na veel leuke en positieve reacties te hebben ontvangen, vonden wij het een mooi idee om jullie mee te nemen in zijn verhaal: werken als chauffeur voor Impact.
 


In dienst bij Impact
28 jaar geleden startte Bert in één van de productiehallen bij Impact. Vervolgens werd hij gedetacheerd bij andere bedrijven. ‘Vanwege lichamelijke klachten werd het voor mij lastig om regulier werk uit te voeren,’ vertelt Bert uit. Hij haalde zijn vrachtwagenrijbewijs en keerde terug bij Impact. Trots gaat hij verder: ‘Sinds maart 2020 ben ik fulltime in dienst bij Impact logistiek. Om de week ben ik 1 á 2 dagen chauffeur’.
 
Start van de dag
Iedere ochtend gaat om half 7 de wekker bij Bert en zijn vrouw. Na een stevig ontbijt stapt Bert op de fiets en om 08.00 uur start zijn werkdag bij Impact. Wanneer hij de taak als chauffeur op zich neemt staan de eerste spullen klaar om ingeladen te worden. Hij kan dus zo aan de slag.
 
Geen rollende schroeven en barbecue artikelen
‘Gedurende de dag ben ik druk met het laden en lossen van goederen,’ vertelt de chauffeur. Ondertussen drukt hij de pompwagen onder de pallet. ‘O ja, een heel belangrijk onderdeel: bij het inladen moet de vracht goed gezekerd worden, zodat er niks kan omvallen. We willen natuurlijk niet de schroeven van A.S.F. Fischer B.V. of de barbecue artikelen van Roos-KCB dwars door de wagen hebben liggen,’ grinnikt hij.
A.S.F. Fischer B.V. en Roos-KCB zijn twee bedrijven* waar Impact mee samenwerkt.  
 
Vriendelijk zijn is belangrijk
‘Als chauffeur ben je het visitekaartje van het bedrijf en het eerste aanspreekpunt op locatie bij de klant,’ legt Bert uit. Hij vervolgt: ‘Het is belangrijk om klantvriendelijk te zijn en duidelijk met de klant te communiceren.’ Ook geeft hij aan dat dit belangrijk is voor de afhandeling van de vervoersopdracht. Na het laden wordt de pakbon getekend en rijdt Impacts chauffeur door naar de volgende bestemming.

Genieten op de weg
Het leukste aan zijn vak vindt Bert: ‘Het rijden in de vrachtwagen, daar kan ik echt van genieten. Ik voel me dan vrij.’ Hij geeft aan dat je goed moet kunnen rijden in het verkeer en rustig moet blijven bij onverwachte situaties.
Weer terug bij Impact wordt de vrachtwagen schoongemaakt. Als er tijd over is helpt Bert mee met de werkzaamheden in het magazijn. Is het 17.00 uur? Dan wordt de werkdag afgesloten en fietst Bert tevreden richting huis.
Ben jij enthousiast geworden door dit verhaal en wil je graag weten wat Impact voor jou kan betekenen? Neem contact op via: 038 331 59 44 of info@impact.nl.
 
*Naast A.S.F. Fischer B.V. en Roos-KBC vervoert Impact ook goederen voor Dumaco, Webasto, Flextic B.V., PMJ-TEC, KALF, Dörr, CM packaging, ACP, Wecovi, Stoel, Cotap en Van Gelder
 

Vorige