empty

Bij Erf-1 staat zorg dragen centraal.

donderdag 19 nov 2020

Zorgen voor het land, de dieren en voor elkaar. Erf-1 is het eerste en oudste boerenerf van Kampereiland waar de familie Bruins op ambachtelijke wijze de melk van hun eigen koeien produceren en verwerken. Bij het bedrijf staat zorg dragen centraal. Zorgen voor het land, zorgen voor de dieren en zorgen voor de medemens. Als ondernemer heb je de kans om mensen te helpen. Zo vonden Erf-1 en Impact elkaar en wisten zij de juiste match te maken met Kees Herweijer.

Zoektocht naar de juiste plek
Kees Herweijer (61 jaar) komt van oorsprong van de Zuid-Hollandse eilanden. Toen Kees 3 jaar was, is het gezin Herweijer naar Kampen verhuisd, zodat de vader van Kees in Kampen zijn notariskantoor kon oprichten (Notariskantoor Herweijer). Met veel plezier woont Kees in Kampen, hij heeft de Havo afgerond en is een echte dierenvriend. Kees werkt al zo’n 26 jaar voor Impact: ‘er zijn weinig dingen die ik niet gedaan heb’, vertelt Kees. Zo heeft Kees gewerkt bij de post, zwerfafval, op de kinderboerderij en heeft hij veel verschillende werkzaamheden verricht voor externe werkgevers. ‘Het was wel moeilijk soms hoor, om de juiste plek te vinden. Ik heb hele leuke werkzaamheden gedaan die prima bij me pasten, maar bij sommige werkgevers vond ik het werk toch te simpel of paste de omgeving niet goed bij mij. Toen er bij Erf-1 een vacature kwam, maakte mijn accountmanager bij Impact, Mariska van Woerden, me daarop attent en heb ik gesolliciteerd.’ En dat bleek een goede match. Die goede match dat beaamt Kees: ‘ik ben heel tevreden en wil bij Erf-1 wel doorgaan tot mijn pensioen. Ik heb het heel erg naar mijn zin.

Samenwerken en zorgen bij Erf-1
Irene Bruins, eigenaar van Erf-1, vertelt: ‘Bij ons bedrijf staat zorg dragen centraal. Mijn familie is nauw verbonden met de zorg. Onze manier van boeren is ook echt gericht op zorgen voor. Zo kun je met elkaar bouwen aan iets moois. Daarbij moet het wel bij je organisatie passen en moet je er energie insteken en tijd voor vrijmaken. Je komt hier natuurlijk alleen maar achter als je het een kans geeft! Ons bevalt de samenwerking met Impact ontzettend goed. Impact kent haar mensen en zij maken zich sterk voor het realiseren van een goede match tussen organisatie en werkzoekenden. In het verleden hebben we al eens eerder iemand aan het werk gehad van Impact. Begin dit jaar kwam er een plekje vrij bij Erf-1, deze vacature bij Impact neergelegd om te kijken of zij iemand wisten die goed bij de vacature paste. Zo kwamen we in gesprek met Kees. En was de match daar. Kees is helemaal op zijn plek bij ons. Hij is echt onderdeel geworden van ons bedrijf en brengt een goede sfeer mee. Samen blijven we kijken naar waar Kees goed in is en zo doet hij de werkzaamheden die bij hem passen en die hij leuk vindt. Zo is Kees ontzettend goed in tellen, rekenen en het onderverdelen van de bestellingen. Hij werkt met veel plezier en dat is mooi om te zien!’

Samen maken we het verschil
Bij het sollicitatietraject van Kees was Mariska van Woerden, accountmanager bij Impact, betrokken. Inmiddels heeft Herman Held, loopbaanbegeleider bij Impact, het stokje van Mariska overgenomen. En dat heeft hij met daadkracht gedaan: Herman heeft op initiatief van Irene Bruins de laarzen aangetrokken en meegedraaid in het werkproces bij Erf-1. ‘Hierdoor kreeg ik een goed beeld van de verschillende werkzaamheden die Kees verricht en dat helpt mij in zijn begeleiding. Ondanks de roerige tijden verliep het traject en de begeleiding van Kees heel goed.
Bij dit bedrijf omarmen ze iemand zoals hij of zij is. Mijn complimenten voor Erf-1, zij doen dat heel goed. Die afstemming en samenwerking tussen werknemer, werkgever en Impact is zo belangrijk. Samen maken we het verschil,’ vertelt Herman. ‘Dat Kees en Erf-1 een goede match zijn komt doordat Kees een harde werker is en door zijn affiniteit met de agrarische sector.

Het is mooi dat Erf-1 de samenwerking met Impact zocht en dat alle partijen erg tevreden zijn. Daar doen we het voor!’
 

Vorige