empty

Geef ruimte aan de professionals van de toekomst met een stageplek.

donderdag 26 nov 2020

Het is een bijzondere tijd waarin we leven. Veel ondernemingen voelen de gevolgen van het coronavirus maar al te goed. Om het virus onder controle te houden werken wij met z’n allen op afstand en volgen wij de richtlijnen van het RIVM. In de meeste gevallen lukt het om met het personeel op afstand te werken. Echter is er een grote groep die de afgelopen periode buitenspel gezet is, namelijk: de studenten.  

Vele studenten hebben de afgelopen maanden hun stages moeten beëindigende of worstelen met het vinden van een nieuwe stageplek voor het komende schooljaar.  
 

Stage bij Impact

Tijdens de coronacrisis heeft Impact steeds vanuit de wat-kan-er-nog-wel-mentaliteit gehandeld. Als erkend leerbedrijf staat bij ons de ontwikkeling en begeleiding van mensen centraal. Zo zijn er bij Impact op dagelijkse basis gemiddeld 62 ontwikkel-werkplekken bezet. Naast deze ontwikkelwerkplekken bieden wij ook stageplekken aan. Ook dit jaar wilden wij ondanks deze onstuimige periode ruimte bieden aan stagiaires. In de afgelopen periode begeleidde wij meerdere studenten op verschillende afdelingen. Deze jonge professionals werken samen met ons op veilige afstand en volgens de richtlijnen van het RIVM. Hoe was de stage bij Impact voor hen? Dat kunnen zij u het beste zelf vertellen:
 

Jesse vertelt:

Hallo, Ik ben Jesse. Ik ben 19 jaar oud en ik volg de opleiding Junior Accountmanager bij Landstede Zwolle. Ik ben begonnen op 1 oktober met stage lopen op de afdeling Werkgeversservicepunt (WSP) van Impact. Wij helpen mensen, die moeilijk aan een baan kunnen komen, aan werk. Ik zit in mijn laatste jaar van mijn opleiding en ga in totaal vijf maanden stagelopen bij Impact. Ik loop drie dagen per week mee, de andere dagen werk ik zelfstandig en probeer ik te leren voor mijn laatste examens van school. Ik zit in mijn tweede maand van mijn stage en wat opvalt is dat ik goed opgevangen ben, dat ik overal bij betrokken word en alles in overleg gaat. Dat voelt goed. Door de coronacrisis bieden weinig bedrijven nieuwe stageplekken aan. Bij Impact kan ik in overleg soms naar het bedrijf toe komen en alles gaat volgens de coronaregels. De werksfeer is prettig en ik zal deze stageplek zeker aanraden aan anderen.
 

Azeezat vertelt:

Hallo, Ik ben Azeezat. Ik volg de opleiding Marketing en Communicatie bij Landstede Zwolle. Ik zit in mijn tweede jaar en ik loop al sinds augustus stage bij Impact en ga nog door tot januari 2021. Ik help Impact met hun marketing en communicatie beleid. Mijn taken zijn onder andere: de sociale media kanalen en website onderhouden, vacatures maken en nog veel meer. Ik ben inmiddels al twee maanden aan het stagelopen en heb mijn stagedagen als prettig ervaren. Mijn doel bij Impact is om zo veel mogelijk te leren en om mezelf te ontwikkelen in het vakgebied. Stagelopen tijdens de coronacrisis is wel even anders dan anders. Ik werk op sommige dagen thuis en overleg dan via digitale kanalen met mijn begeleider. Op sommige momenten kan ik gelukkig nog naar kantoor komen. Ik heb altijd mensen die mijn ondersteunen en daar ben ik heel blij mee. Ik zou stagelopen bij Impact daarom zeker aanraden.

Ondanks de moeilijk periode hopen wij dat andere ondernemers ook blijven kijken naar de mogelijkheden voor een stageplek. De meeste professionals van de toekomst werken met gemak via de digitale kanalen, waarbij zij ons soms ook nog iets kunnen leren. Zo vullen wij elkaar aan in tijden van onzekerheid.

Wilt u een ontwikkel-werkplek binnen uw bedrijf opzetten? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.
Neem vandaag nog contact met ons op.
 

Vorige

Inburgeren