empty

Goede buren KeJe en Impact werken samen

Keje en Impact.png
donderdag 12 mei 2022

Ongeveer 1,5 jaar geleden zijn de buren KeJe Horren & Raamdecoratie en ontwikkelbedrijf Impact bij elkaar op de koffie gegaan. De hamvraag was, wat kunnen we als buren aan de Boorn in Dronten voor elkaar betekenen.


 


Samenwerken
Dit leidde tot diverse verkennende gesprekken over samenwerking op verschillende vlakken. Het leren kennen van elkaars bedrijven en activiteiten was erg waardevol en zodoende werden de eerste plannen geschetst. Eind vorig jaar heeft KeJe de eerste handlingswerkzaamheden aan Impact uitbesteed. Bij Impact pakken ze nu de montagesetjes in voor de horren en raamdecoraties, zodat de monteurs en toeleveranciers altijd de juiste spullen mee hebben voor een klus. Dit verliep zo goed, dat KeJe aan Impact gevraagd heeft of er ook personeel beschikbaar om te werken op de verschillende locaties van KeJe. In de zomer van 2021 zijn er 5 mensen met een SW-indicatie gestart bij KeJe met montage werkzaamheden. Eenieder werd goed ingewerkt en kon op zijn/haar eigen tempo de werkzaamheden aanleren. Op de werkvloer van KeJe is goede aansturing en begrip voor de mens.
 
Opstapje naar de arbeidsmarkt
Boven verwachting hebben deze vijf mensen al snel hun draai gevonden binnen KeJe en werden zij volledig gedetacheerd van Impact naar KeJe. Samen met hun jobcoach hebben ze voortdurend gekeken naar de optimale werkzaamheden en werktijden. In de winter van 2021 kwam de vraag voor meer mensen. Impact heeft hiervoor een groep samengesteld met mensen met verschillende achtergronden. Zij hadden allemaal even een opstapje nodig richting de arbeidsmarkt en kregen op de vrijdagen de kans om te ervaren wat werken bij KeJe inhoudt. Per 10 januari 2022 zijn er 7 mensen betaald aan de slag gegaan in het monteren van horren en raamdecoratie.
 
Met veel plezier aan het werk
‘Je voelt je hier echt mens en geen nummer’, ‘De sfeer en de collega’s maken het werk bij KeJe erg leuk’, ‘Het is werk is goed uit te voeren en niet zwaar’, aldus de nieuwe medewerkers. Ook Jesper Dolman (eigenaar en productieleider) werkt met veel plezier met de groep mensen. Iedereen heeft zijn/haar eigen kwaliteit en deze worden ingezet bij verschillende werkzaamheden. Annet van der Cingel (jobcoach) heeft vooral in het begin veel energie in de groep gestoken. Dit heeft nu geresulteerd dat 12 mensen een verlenging van hun contract hebben gekregen. Mensen die KeJe een kans heeft gegeven om zich te ontwikkelen op de arbeidsmarkt. Samen zorgen zij ervoor dat vele Nederlanders en ver daarbuiten kwalitatieve raambekleding en horren in hun huizen hebben.

Vorige

Inburgeren