empty

Succesvolle samenwerking Werkcafé en Brezo

Brezo.png
vrijdag 26 jan 2024

In de zoektocht naar een arbeidsmarkt die voor iedereen werkt, hebben Bas Willemse, Accountmanager werkgeversdienstverlening bij het Werkcafé, en Remco Aarnink, Strategic & Sales manager bij Brezo, een inspirerend verhaal te vertellen.

In de zoektocht naar een arbeidsmarkt die voor iedereen werkt, hebben Bas Willemse, Accountmanager werkgeversdienstverlening bij het Werkcafé, en Remco Aarnink, Strategic & Sales manager bij Brezo, een inspirerend verhaal te vertellen. Hun ontmoeting tijdens een netwerkbijeenkomst bleek het startpunt van een vruchtbare samenwerking te zijn, gericht op het creëren van kansen en integratiemogelijkheden voor iedereen.

Bas Willemse zet zich actief in om ondernemers aan te moedigen de samenwerking met het Werkcafé te zoeken, een initiatief van Impact en de gemeente Kampen. Tijdens een netwerkbijeenkomst raakte hij in gesprek met Remco Aarnink van Brezo, en al snel ontstond het idee om de krachten te bundelen. Na positieve gesprekken en een kennismaking tussen de bedrijven besloten ze samen de verbinding te zoeken en een kans te bieden aan een kandidaat van Werkcafé.

De kandidaat was toe aan het opbouwen van uren en kreeg een twee maanden durende proefplaatsing bij Brezo. Het resultaat was meer dan bevredigend. De kandidaat was blij met deze kans, de productieleider was tevreden, en de werkethiek en technische kennis van de kandidaat bleken van grote waarde voor het team.

Brezo begon aan dit avontuur met enige terughoudendheid. Vooroordelen over het aannemen van iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt werden snel weggenomen toen bleek dat de verwachtingen tussen beide partijen goed waren afgestemd. De realiteit overtrof zelfs de verwachtingen. Het werk was geschikt voor de klant, en de productieleider van Brezo begeleidde de klant op een prettige en sociale manier, waar duidelijkheid centraal stond.

Bas Willemse benadrukt: "De kandidaat had een kans nodig, en die heeft zij bij Brezo gekregen. Als accountmanager vind ik het belangrijk om aan de voorkant de verwachtingen te managen. Dat houdt in een duidelijke CV met daarbij een eerlijk en uitgebreid profiel van de kandidaat. Het is een startpunt om te kijken naar een passende werkplek."

Remco Aarnink vult aan: “De transparante en eerlijke samenwerking met Werkcafé en Bas in het bijzonder zorgt ervoor dat wij met vertrouwen deze kans aan de kandidaat konden bieden. Deze eerste succeservaring maakt dat wij ook in de toekomst meer zullen gaan kijken naar detachering van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

De succesvolle samenwerking tussen Brezo en het Werkcafé heeft geleid tot een verdere uitbreiding van de samenwerking. Er zijn een aantal kandidaten vanuit de hal van Impact gedetacheerd bij Brezo.

Vorige

Inburgeren