empty

Webasto en Impact zetten samenwerking voort

woensdag 28 apr 2021

Ook dit jaar werken Webasto en Impact weer samen. Per 1 januari is het contract tussen Impact en Webasto met één jaar verlengt. Hierdoor kan Webasto doorgaan met het uitbesteden van een aantal werkzaamheden aan Impact. Dit gebeurt al jaren naar tevredenheid, reden genoeg om de samenwerking te verlengen.
 


“De verlenging van de samenwerking is voor een belangrijk deel de verdienste van de medewerkers van Impact. Het streven naar perfectie is elke dag voor deze medewerkers zowel kwalitatief als kwantitatief het dagelijkse doel. Wereldwijd rijden er auto’s rond met schuifdaken van Webasto waar medewerkers van Impact aan gewerkt hebben, daar mogen we met z’n allen trots op zijn!” aldus Hans Vermeer, Commercieel manager & projecten bij Impact.

Naast het uitbesteden van werkzaamheden zijn er ook zes medewerkers vanuit Impact bij Webasto gedetacheerd. Webasto huurt een bedrijfsruimte bij Impact waar halffabricaten samengesteld worden ter voorbereiding van het produceren van schuifdaken voor auto’s. Na deze voorbereiding worden de daken binnen de vestiging van Webasto in Kampen geproduceerd tot eindproduct. Medio maart is de bedrijfsruimte van Webasto bij Impact hiervoor uitgebreid. Ook is de detacheringsgroep met drie medewerkers van Impact uitgebreid naar een totaal van negen personen.
“Webasto vindt het belangrijk om samen met Impact te blijven werken aan passend werk voor iedereen in de regio Kampen. Dit doen we al heel lang en succesvol samen, en als het even kan is het de ambitie van Webasto om dit ook in de toekomst te blijven doen. We zijn dan ook heel trots en blij dat we ook dit jaar weer voldoende opdrachten hebben om onze collega’s bij Impact van voldoende werk te voorzien,” aldus Dennis van Dort, Managing Director van Webasto Thermo & Comfort Benelux.

Webasto
De Webasto Groep is een wereldwijde partner in innovatieve systemen voor vrijwel alle producenten in de automotive/mobiele sector en is een van de 100 topleveranciers in deze industrie. Haar kernactiviteiten omvat het ontwikkelen, produceren van zonnedaken, panoramadaken en cabriodaken, almede verwarmingssystemen voor alle soorten aandrijvingen. Daarnaast bouwt Webasto met batterijsystemen en laadoplossingen haar productportfolio uit op het gebied van e-mobility. Er zijn meer dan 13.000 werknemers werkzaam op meer dan 50 locaties wereldwijd. Het kantoor voor de Benelux is gevestigd in Kampen. In Kampen vindt tevens de productie van de marine daken plaats. Webasto is leverancier van diverse vooraanstaande jachtwerven en levert, naast daken, ook verwarmings- en airconditioningsystemen voor de marine industrie.

Impact
Impact is de maatschappelijke werkgever van de regio’s Kampen en Dronten. Bij Impact staat het begeleiden, ontwikkelen en plaatsen centraal om zo voor de inwoners werk te creëren. We willen werkzoekenden in beweging brengen en in beweging houden. Het is onze kracht vraag en aanbod voor werkzoekenden op een goede manier te matchen en voor hen de juiste werkvorm te vinden. Als maatschappelijke werkgever doen wij dit samen met andere ondernemers die verantwoordelijkheid hebben en nemen voor een werkfitte samenleving. Wij geven werkzoekenden begeleiding en zorgen voor een passende werkplek. Als buiten de deur werken (nog) niet lukt, biedt Impact een grote verscheidenheid aan interne werkplekken op eigen niveau, waar je meteen aan het werk kan. Vele klanten zijn op deze manier inmiddels succesvol aan een betaalde baan geholpen.

 

Vorige